Om Signe

SG_MGL2397
Foto: Pia Tromborg

I januar 2015 valgte jeg i en alder af 42 år at springe ud som selvstændig fotograf. Jeg havde flirtet med tanken før, men det var først, da jeg flyttede fra København og bosatte mig i fredede og naturskønne omgivelser i Odsherred, at det blev muligt. Samtidig havde jeg også fået så meget positiv feedback på mine billeder (også fra professionelle folk), at jeg nu turde tro på, at jeg var dygtig nok.

Fotograf ad omveje

Da jeg var helt ung, overvejede jeg kraftigt at blive fotograf. Jeg tog på kunsthøjskole (Engelsholm), hvor jeg arbejde med fotografi, og jeg købte efterfølgende mørkekammerudstyr. Jeg valgte dog i stedet at tage en studentereksamen og tog derefter en bachelor (og det meste af kandidatuddannelsen) i Retorik på Københavns Universitet.

Efter nogle år med eget kommunikationsfirma blev jeg valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation, hvor jeg sad i to perioder (otte år). Derefter sad jeg som projektleder på store økologiomlægninger i offentlige køkkener. På det tidspunkt var jeg gennem nogle år igen begyndt at fotografere på daglig basis (mest haver og blomster – en stille og poetisk modvægt til en ellers hektisk hverdag).

Lidt efter lidt begyndte jeg at få henvendelser på mine billeder, og jeg begyndte bl.a. at levere billeder til det husstandsomdelte magasin VoresVilla. Jeg overvejede igen muligheden for at gå fotograf-vejen, men det var først, da jeg flyttede til et billigt hus på landet, at jeg for alvor kunne se, at det det var muligt at starter forfra på en ny karriere som fotograf.

I januar 2015 oprettede jeg eget firma. Jeg startede blødt op, men stille og roligt kom der flere og flere opgaver. I dag leverer jeg bl.a. fast billeder og skriver artikler til VoresVilla, laver en del portrætter og bryllupper for private, laver stemnings- og livstilsbilleder, video og tekster for mindre virksomheder.

Nu med elev

Lige før jul 2017 fik jeg den faglige anerkendelse at blive godkendt som praktiksted for min datter, og vi tegnede elev-kontrakt i januar 2018. Hun er nu igang med fotograf-uddannelsen på Medieskolerne i Viborg og vil være afsted på skole det meste af 2018. Hun har desuden gennemført grundforløbet i Film- og TV-produktion – også ved Medieskolerne i Viborg, og er derfor også rigtig dygtig i forhold til videoproduktion.

På rette hylde

Selvom det på mange måder er en usikker branche, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg er kommet på rette hylde som fotograf. Det er her mit hjerte ligger. Det er her jeg skal være.

Jeg vil gerne lave billeder, der kan være med til at fortælle historier – de behøver ikke nødvendigvis forandre verden eller vinde internationale priser, men ambitionen er, at de ikke bliver ligegyldige. Hvis jeg kan fange poesien i en lille blomst, eller fastfryse en følelse i et flygtig blik, vise noget ægte, noget smukt, eller måske bare noget underfundigt, der kan røre dem, der ser på billedet, så er det også meningsfuldt for mig.